Tuesday, February 11, 2014

vintage γάμος-tips

 Από τις αγαπημένες μας θεματικές προτάσεις στολισμού γάμου είναι ο γάμος vintage, ο οποίος χρειάζεται αρκετή μελέτη και προσπάθεια για να υλοποιηθεί.
  Πάντα με αρκετή συζήτηση και ανταλλαγή προτάσεων με τη νύφη θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη φαντασία πράξη!

  Ο στολισμός γάμου σε ύφος vintage προϋποθέτει εκτός των άλλων (μεράκι, δημιουργικότητα, καινοτομία) και αρκετά υλικά!ένας επαγγελματίας διακοσμητής γάμων πρέπει στο οπλοστάσιό του να έχει και παλιά αντικείμενα μικρά και μεγάλα από μία άλλη εποχή, σαφώς και να είναι καλά συντηρημένα και η εμφάνισή τους να χαρίζει στυλ και νοσταλγία!παλιές βαλίτσες, αναπαλαιωμένα πορτατίφ, ξύλινα φαναράκια με πατίνα, σιδερένια-σκουριασμένα κλειδιά, παλιοί ανεμιστήρες, γραφομηχάνες από την αρχή του 20ου αιώνα, αντίκ κορνίζες με ξεθωριαμένες μαυρόασπρες φωτογραφίες, ζυγαριές που είχαν οι παππούδες, γυάλινα βαζάκια και πολλά άλλα.

 Από μεγάλα αντικείμενα αν ήταν δυνατόν ο διακοσμητής γάμου θα μπορούσε να έχει (κάνοντας τη διαφορά) μεγάλα ξύλινα τραπέζια μοναστηριακού τύπου, μεγάλες υφασμάτινες καρέκλες ή πολυθρόνες, ποδήλατα σιδερένια με δερμάτινη σέλα και καλαθάκι παλιού στυλ εννοείται! Να μη ξεχάσω τα μανουάλια, καθώς και κάθε μεγάλο αντικείμενο πού θυμίζει εποχές πριν το 1920!

  Σημαντική βοήθεια για ένα στολισμό γάμου vintage παίζουν τα υφάσματα, με κυρίαρχο ύφασμα τη δαντέλα σε απλωμένα τραπεζομάντιλα και τη δαντέλα-κορδέλα στα δεσίματα, επίσης το μαλακό τούλι και με λεπτομέρεια υφάσματος τη λινάτσα και το καμβά.

 Φυσικά τα λουλούδια που δε λείπουν από κανένα γάμο και δη ένα γάμο vintage!Aπαλά  χρώματα, παλ, ποικιλία λουλουδιών που στο σύνολό τους θα μας μαγεύουν και θα μας ταξιδεύουν σε μια όμορφη περασμένη εποχή!Δεν υπάρχει περιορισμός για τα είδη των λουλουδιών αν προσεχθούν οι χρωματισμοί και συνδυαστούν όλα μαζί (υλικά, υφάσματα, λουλούδια)
 Σε κάποιο άλλο άρθρο θα σας πούμε και για λουλούδια πού είναι από μόνα τους vintage και που στην Ελλάδα αρχίζουν να παίρνουν σιγά-σιγά τη θέση πού τούς αξίζει!





 

No comments:

Post a Comment